(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Raqamli asrda texnologiya rivojlanishi davom etar ekan, professional ta’limda media kompetensiyasini rivojlantirish tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda. Media kompetensiyasi turli media formatlari yordamida ma’lumotlarga samarali kirish, baholash, yaratish va muloqot qilish qobiliyati sifatida belgilanishi mumkin. Bugungi jamiyatda talabalarning ushbu ko‘nikmalarga ega bo‘lishlari juda muhim, chunki ular o‘z faoliyati davomida turli xil ommaviy axborot vositalarida harakat qilishlari va ular bilan shug‘ullanishlari kerak bo‘ladi. Ushbu maqolada kasbiy ta’limda talabalar o‘rtasida media kompetensiyasini rivojlantirishni o‘rganish, uning ahamiyati, muammolari va potensial yechimlarini o‘rganish, talabalarning rivojlanayotgan media landshaftida rivojlanish uchun zarur ko‘nikmalar bilan jihozlanganligi o‘rganilgan.