(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada xizmat ko‘rsatish tizimlarida navbatlar nazariyasining nazariy asoslari va ularning amaliy ahamiyati tadqiq etiladi. Tadqiqot davomida mijozlarning oqimi, xizmat ko‘rsatish vaqti va tizimning bandlik koeffitsiyenti kabi ko‘rsatkichlarni matematik modellashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolaning maqsadi — xizmat ko‘rsatish ob’ektlarida (banklar, logistika markazlari, IT-tizimlar) navbatlarni optimallashtirish orqali kutish vaqtini qisqartirish va iqtisodiy samaradorlikni oshirish usullarini tahlil qilishdan iborat. Olingan natijalar xizmat ko‘rsatish sifatini boshqarishda matematik modellarning o‘rnini ko‘rsatib beradi