(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Mazkur maqolada Surxondaryo viloyati sharoitida limon (Citrus limon L.) o‘simligiga zarar yetkazuvchi asosiy fitofag zararkunandalar va ularga qarshi kurashning samarali usullarini takomillashtirish masalalari o‘rganildi. Tadqiqotda agrobiotsenozdagi zararkunandalar tarkibi, ularning bioekologik xususiyatlari hamda mavsumiy dinamikasi tahlil qilindi. Natijalarga ko‘ra, o‘rgimchakkana, sitrus oqqanoti, sitrus minyori va shiralar asosiy zarar yetkazuvchi turlar ekanligi aniqlandi. Integratsiyalashgan himoya tizimi (IPM) eng samarali yondashuv sifatida tavsiya etildi