(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu tadqiqot grunt o‘zanli kanallarda o‘zan yuvilish jarayonlarining shakllanish mexanizmini tizimli ravishda tahlil qilishga bag‘ishlangan. Ishda oqim tezligi, kesish kuchi va tuproqning fizik-mexanik xususiyatlari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik aniqlanib, eroziya boshlanishining kritik sharoitlari baholangan. Natijalar asosida kanal barqarorligini oshirishga qaratilgan takomillashtirilgan kompleks yondashuv ishlab chiqildi. Ushbu yondashuv gidravlik parametrlarni optimallashtirish, geosintetik materiallardan foydalanish hamda biologik mustahkamlash usullarini integratsiyalashni nazarda tutadi.