(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada aqli zaif o‘quvchilarning elementar matematik ko‘nikmalarini kundalik hayotda qo‘llashga o‘rgatishda pedagogik texnologiyalarning samaradorligi yoritilgan. Ko‘rgazmali vositalar, o‘yin va amaliy mashg‘ulotlar hamda individual yondashuvning o‘quvchilarda matematik tasavvurlarni shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, son-miqdor, vaqt, pul va geometrik tushunchalarni o‘zlashtirishda samarali metodlardan foydalanish muhimligi ta’kidlanadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, pedagogik texnologiyalarni tizimli qo‘llash o‘quvchilarning mustaqilligi va ijtimoiy moslashuvini oshiradi.