(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada bioreologiya fanining asosiy tushunchalari va biologik suyuqliklarning qovushqoqlik xususiyatlari yoritilgan. Ayniqsa, qonning qovushqoqligi, unga ta’sir etuvchi omillar hamda uning inson organizmidagi ahamiyati tahlil qilingan. Biologik suyuqliklarning Nyuton va no-Nyuton xossalari ko‘rib chiqilib, ularning tibbiyotdagi amaliy ahamiyati bayon etilgan. Mazkur tadqiqot bioreologiyaning diagnostika va davolash jarayonlaridagi o‘rnini tushunishga yordam beradi.