(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotda buxgalteriya hisobi va auditning integratsiyalashgan modeli: sun’iy intellekt yordamida iqtisodiy xavfsizlikni ta’minlash masalasi moliya, buxgalteriya va institutsional boshqaruvning integratsiyalashgan yondashuvi asosida tahlil qilinadi. Unda xalqaro standartlar muhokamasi, O‘zbekistonning 2021-2025 yillardagi raqamlashtirish dinamikasi hamda ma’lumot sifati va shaffoflik o‘rtasidagi bog‘liqlik yoritiladi. Tadqiqot sun’iy intellekt, kasbiy hukm va komplayens dizayni javobgar institutlar doirasida uyg‘unlashgandagina yashirin iqtisodiyotga qarshi barqaror samara yuzaga kelishini asoslaydi