(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqola oliy ta’lim muassasalarida ingliz tili darslarida nutqiy aniqlik va ravonlik o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlash muammolariga bag‘ishlangan. Tadqiqotda talabalarning muloqot jarayonidagi tutilishlari va grammatik xatolari tahlil qilinadi. Muallif ushbu muvozanatni tiklashda Vazifaga asoslangan ta’lim (Task-Based Learning) va Fan va tilni integratsiyalashgan holda o‘qitish (SLIL) metodlarining samaradorligini asoslab beradi. Maqolada ushbu metodlar orqali talabalarda ham texnik bexatolik, ham erkin so‘zlashuv ko‘nikmalarini teng shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.