(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada qizilmiya o`simligi dorivorlik xususiyati xaqida va unday nma maqsadda foydalanishni bilib olishingiz va bu xaqida ma`lumotlarga ega bo`lishingiz mumkin.Qizilmiya (Glycyrrhiza glabra) — dukkakdoshlar oilasiga mansub, shifobaxsh ildizpoyaga ega ko‘p yillik o‘simlik. Uning ildizi tarkibida glitsirizin kislotasi mavjud bo‘lib, balg‘am ko‘chiruvchi, yallig‘lanishga qarshi va viruslarga qarshi xususiyatlarga ega. Tibbiyotda yo‘tal siropi, choy va ekstraktlar tayyorlashda keng qo‘llaniladi