(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Metall va qotishmalar korroziyasi sanoat, transport, neft-gaz, kimyo va energetika tarmoqlarida resurs yo‘qotishlari, avariyaviy xavf va mahsulot ishonchliligining pasayishiga sabab bo‘ladigan eng dolzarb fizik-kimyoviy muammolardan biridir. Xalqaro baholashlarga ko‘ra, korroziyaning jahon iqtisodiyotiga to‘g‘ridan-to‘g‘ri qiymati global yalpi ichki mahsulotning taxminan 3,4 foiziga teng bo‘lib, amaldagi himoya va boshqaruv choralari to‘g‘ri qo‘llanilganda bu xarajatlarni sezilarli qisqartirish mumkin