(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada zararli odatlar (chekish, spirtli ichimliklar iste’moli, giyohvand moddalar qabul qilish va noto‘g‘ri ovqatlanish) va ularning inson salomatligiga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotlar natijalari ko‘rsatadiki, zararli odatlar yurak-qon tomir kasalliklari, nafas olish tizimi kasalliklari, jigar va buyrak patologiyalari hamda ruhiy salomatlikning buzilishiga olib keladi. Maqolada muammoning dolzarbligi, sabab va oqibatlari, oldini olish choralariga e’tibor qaratilgan.