(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Maqolada korporativ moliyaning zamonaviy iqtisodiyotdagi ahamiyati, u bilan bog‘liq asosiy nazariy va amaliy masalalar ko‘rib chiqiladi. Korporativ moliyaning rolini anglash va uning amaliyotdagi o‘rni iqtisodiyotning barqaror rivojlanishida muhim ahamiyatga ega. Maqola, shuningdek, korporativ moliyaning boshqaruv va qaror qabul qilish jarayonlaridagi muhim qoidalar, statistikalar va misollar orqali tadqiq qilinadi. O‘zaro bog‘liqlik, resurslarni taqsimlash, korxonalarning moliyaviy barqarorligini ta’minlash va joriy e’tiborga olingan omillarni muhokama qilish maqsad qilingan. Moliyaviy usullar va iqtisodiy paradigmalar haqidagi olimlarning fikrlari keng ko‘lamda tahlil qilinadi. Ushbu maqola korporativ moliyani o‘zining ijtimoiy va iqtisodiy kontekstida yaxshiroq tushunish va uning haqiqiy qiymati haqida muhim xulosalarga ega.