(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada suv resurslaridan samarali foydalanish sharoitida sug‘orma dehqonchilikni rivojlantirishning ilmiy-amaliy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sug‘orma dehqonchilikning qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishidagi strategik o‘rni, suv tanqisligi va iqlim o‘zgarishi sharoitida yuzaga kelayotgan muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari yoritilgan. Sug‘orish tizimlarining samaradorligi agrobiologik, gidrotexnik, iqtisodiy va ekologik omillar uyg‘unligi asosida ko‘rib chiqiladi.