(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim klasteri sharoitida zaif eshituvchi bolalarni inklyuziv ta’limga tayyorlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Maqolada zaif eshituvchilarning o‘quv jarayonida duch keladigan qiyinchiliklari, klaster asosida o‘quv muassasalari o‘rtasidagi integratsiya va moslashtirilgan metodlar orqali ularni inklyuziv ta’limga tayyorlashning samarali strategiyalari yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va pedagogik innovatsiyalar yordamida ta’lim jarayonini optimallashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.