(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur tezisda talab va taklif tahlilining nazariy asoslari, ularning bozor mexanizmidagi o‘rni hamda iqtisodiy qarorlar qabul qilishdagi ahamiyati ilmiynazariy jihatdan yoritiladi. Talab va taklif kategoriyalari bozor iqtisodiyotining tayanch tushunchalari sifatida tahlil qilinib, narx shakllanishi, resurslardan samarali foydalanish va bozor muvozanatini ta’minlashdagi funksional roli asoslab beriladi. Tezisda klassik va zamonaviy iqtisodiy qarashlar uyg‘unligida talab va taklif omillarining o‘zgaruvchan tabiati, ularning makro va mikroiqtisodiy jarayonlarga ta’siri mantiqiy izchillikda tahlil qilinadi.