(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada yoshlar orasida vatanparvarlik ruhining shakllanish jarayoni psixologik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Unda yoshlarning milliy identifikatsiyasi, ijtimoiy muhit, oilaviy tarbiya, ta’lim tizimi va ommaviy axborot vositalarining psixologik ta’siri yoritiladi. Shuningdek, vatanparvarlikni shakllantiruvchi motivatsion omillar – o‘zlikni anglash, tarixiy xotira, ijtimoiy mas’uliyat, fuqarolik pozitsiyasi, emotsional bog‘liqlik va ijobiy namunalar roli o‘rganilgan.