(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada bozor iqtisodiyotining asosiy kategoriyalari bo‘lgan talab va taklif tushunchalarining nazariy mazmuni, ularning o‘zaro ta’siri hamda bozor narxining shakllanishidagi roli tahlil etiladi. Talabning iste’molchilar ehtiyoji, daromad miqdori, narx darajasi va muqobil mahsulotlar bilan bog‘liq omillar asosida o‘zgarishi bozor jarayonlarining dinamikasini belgilaydi.