(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada agrar tadbirkorlikni innovatsion rivojlantirish jarayonlari va fermer xo‘jaliklarining raqobatbardoshligini oshirish mexanizmlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Zamonaviy agrar sektorda innovatsion texnologiyalar — raqamli boshqaruv tizimlari, agrotexnik modernizatsiya, resurslarni tejamkor texnologiyalar, aqlli qishloq xo‘jaligi (Smart Farming) yechimlari — fermer xo‘jaliklarining iqtisodiy samaradorligi va bozor barqarorligini ta’minlashda muhim omil sifatida qaraladi. Tadqiqotda fermer xo‘jaliklarining innovatsion salohiyati, investitsion muhit, raqobat mexanizmlari, eksport imkoniyatlari, bozor infratuzilmasi hamda davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash choralarining ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, ilmiy-texnik rivojlanish bilan bog‘liq cheklovlar, kadrlar yetishmovchiligi, moliyaviy resurslarga kirishdagi qiyinchiliklar va innovatsion faoliyatni tezlashtirishga xizmat qiluvchi institutsional islohotlar ham tahlil qilingan. Maqola agrar tadbirkorlikning innovatsion rivoji va fermer xo‘jaliklarining raqobatbardoshligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni taklif etadi.