(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Tarixiy taraqqiyoti uzoq o‘tmishga borib taqaluvchi milliy sport turlari ( kurash, belbog‘li kurash, turon yakka kurashi, o‘zbek jang sanati, uloq ko‘pkari va boshq.) o‘z mazmunida milliy xususiyatlarni to‘la aks ettirganligi bilan ahamiyatli hisoblanib, ulardan tarbiya jarayonida unumli foydalanish o‘ta ahamiyatli pedagogik muammo sanaladi. Maktab o‘quvchilarini milliy va umuminsoniy qadriyatlar ruxida rivojlantirish, jismonan soglom, ruxan va aqlan rivojlangan, mustaqil fikrlaydigan, Vatanga sodiq, qatiy xayotiy nuqtai nazarga ega yoshlarni tarbiyalash, demokratik isloxotlarni chuqurlashtirish va fuqarolik jamiyatini rivojlantirish jarayonida ijtimoiy faolligini oshirish asosida takomillashtirish muxim o‘rin egallaydi. Prezidentimiz bugungi kunda O‘zbekiston jadal rivojlanib borayotganligi, ajdodlarimizning donishmand ananalariga amal qilib qatiy islohotlar amalga oshirilayotganligi, fuqarolik jamiyatini shakllantirish yo‘lidan borilayotganligi takidlaganlar.