(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Neft, gaz va kondensatlar resurslarini baholash va zaxiralarini hisoblash yer zaminini mufassal o’rganishga asoslangan bo‘lib u o‘zida uyumni izlash, razvedka va qazib chiqarish jarayonidagi olingan barcha faktik m a’lumotlami jamlaydi va sintez qiladi. Jumladan, tog‘ jinslarini mineralogik va petrografik xususiyatlarini, qatlam fizikasi va flyuidlarning fizik-kimyoviy xossalarini, dala va kon geofizik tadqiqotlarining natijalari, neft, gaz va kondensat uyumlarining hosil bo‘lishi va ularni yer qa’rida joylashish qonuniyatlari to‘g‘risidagi m a’lumotlar beriladi. Shu bilan bir qatorda mahsuldor qatlamni petrofizik o‘rganilganligi, quduqlarni sinashni tajribalisanoatlashgan va to’liq uyumni ishlatish jarayonining kon-geologik nuqtayi nazaridan o‘rganish natijalarini ham qamrab oladi.