(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada kapital bozorida investitsion muhitni yaxshilash va chet el investorlari uchun jozibadorlikni oshirish omillari tahlil qilinadi. Kapital bozori mamlakat iqtisodiyotining barqaror rivojlanishi, moliyaviy resurslarning samarali taqsimlanishi va investitsion oqimlarning ko‘payishi uchun asosiy platforma bo‘lib xizmat qiladi. Shuning uchun bozor infratuzilmasini mustahkamlash, shaffoflikni ta’minlash, tartibga solish mexanizmlarini takomillashtirish va xalqaro standartlarni joriy etish masalalari dolzarbdir.