(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Raqobat so‘zining iqtisodiyot sohasiga qanday kirib kelganiga qaraydigan bo‘lsak, u kundalik so‘zlarimizdan kirib kelgan va uzoq vaqtlargacha ikki va undan ortiq shaxslar o‘rtasidagi mustaqil musobaqalashuvni bildirgan.[1] Raqobat so‘ziga olimlar tarafidan berilgan turlicha ta’rif va yondashuvlar mavjud. Ammo raqobat tushunchasiga eng birinchi aniq ta’rif XVIII asrda Shotlandiyalik iqtisodchi olim Adam Smit tomonidan keltirilgan.[1] Стиглер Джю Совершенная конкуренцияЖ исторический ракурс // Вехи экономической мысли: теория фирмы: В 3 тю / под ред. В.М. Гальперина. СПБ.: Экон. Шк., 2000. Т. 2.