(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Jahon tovar xom ashyo bozori global iqtisodiyotning muhim tarkibiy qismi bo‘lib, unda talab va taklif dinamikasi, geosiyosiy vaziyat, texnologik taraqqiyot hamda ekologik omillar hal qiluvchi ahamiyat kasb etadi. O‘zbekiston mazkur bozorning faol ishtirokchilaridan biri sifatida oltin, rangli metallar, energiya resurslari va qishloq xo‘jaligi mahsulotlari eksporti orqali xalqaro savdoda o‘z o‘rniga ega. Mamlakatning eksport salohiyati iqtisodiy diversifikatsiya, qayta ishlash sanoatini rivojlantirish hamda xalqaro hamkorlikni kengaytirish orqali yanada mustahkamlanmoqda.