(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada reniy olish texnologiyasining asosiy bosqichlari, ishlatiladigan kimyoviy va fizik usullar, shuningdek, zamonaviy ishlab chiqarish jarayonlaridagi ekologik va iqtisodiy jihatlar yoritilgan. Reniyning noyob xususiyatlari, qazib olinishi, metall reniyga aylantirilishi va sanoatdagi ahamiyati batafsil tahlil qilingan. Maqolada reniy olishda yangi texnologiyalar va atrof-muhitni muhofaza qilish bo‘yicha tadqiqotlar ham ko‘rib chiqilgan. Reniyga bo‘lgan talab va uning kelajakdagi ishlab chiqarish istiqbollari ham muhokama qilinadi.