(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Boysun tog‘ mintaqasi o‘zining boy tabiiy resurslari va o‘simlik dunyosi bilan mashhur bo‘lib, bu hududda o‘sadigan dorivor o‘simliklar inson salomatligi uchun katta ahamiyatga ega. Maqolada Boysun tog‘laridagi dorivor o‘simliklarning turlari, ularning tibbiyotdagi foydalari, xalq tabobatidagi o‘rni va salomatlikka bo‘lgan ijobiy ta’siri yoritiladi. Ushbu mintaqada o‘sadigan o‘simliklar asrlar davomida xalq tabobatida turli kasalliklarni davolashda, immun tizimini mustahkamlashda va umumiy sog‘liqni saqlashda qo‘llanib kelinmoqda.