(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Za’faron (Crocus sativus L.) o‘simligi, asosan, janubiy va sharqiy hududlarda o‘sadigan, tibbiyotda va oziq-ovqat sanoatida keng qo‘llaniladigan qimmatbaho dorivor o‘simliklardan biridir. Termiz sharoitida za’faronning bioekologiyasi, ya’ni uning o‘sishi, rivojlanishi va mahsuldorligiga ta’sir etuvchi ekologik omillarni o‘rganish, o‘simlikning optimal ekish sharoitlarini aniqlashda muhim ahamiyatga ega.