(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2023)
Asosan antropogen issiqxona gazlari emissiyasi natijasida yuzaga keladigan global iqlim isishi muammosi bugungi kunda sayyoramiz oldida turgan eng dolzarb muammolardan biridir. Iqlim o‘zgarishi mintaqalar, ekotizimlar va iqtisodiyotlar uchun keng ko‘lamli oqibatlarga olib kelishi kutilmoqda. Quyidagi maqolada issiqlikning ta’siri, tadqiqotlari, imkoniyatlari, yengish usullari va oqibatlari batafsil muhokama qilinadi.