(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada iqlim o‘zgarishlarining O‘zbekiston eksport tarkibiga ko‘rsatayotgan ta’siri iqtisodiy-analitik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Ekonometrik modellashtirish usullari asosida eksport mahsulotlarining hajmi va tarkibidagi o‘zgarishlar bilan iqlim omillari – harorat, yog‘ingarchilik va qurg‘oqchilik darajalari o‘rtasidagi bog‘liqlik aniqlanadi. Tadqiqot 2010–2024 yillar oralig‘idagi statistik ma’lumotlar asosida amalga oshirilgan. Olingan natijalar eksport siyosatini iqlim omillariga moslashtirish zarurligini ko‘rsatadi