(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Autistik spektr buzilishlari (ASB) va nutq rivojlanishi o‘rtasidagi bog‘liqlik nevrologiya va maxsus pedagogika sohasida muhim mavzulardan biridir. ASB bilan yashovchi shaxslarning nutqiy va kommunikativ qobiliyatlari buzilishi mumkin bo‘lib, bu ularning so‘zlashuvi, tilni tushunishi hamda ijtimoiy muloqotga kirishishiga salbiy ta’sir qiladi. Ushbu maqolada autizmda uchraydigan nutq buzilishlarining nevrologik asoslari tahlil qilinib, miya tuzilishi, hissiy qayta ishlash va kognitiv jarayonlarning til rivojlanishiga ta’siri ko‘rib chiqiladi