(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Hozirgi kunda o’smirlarda kuzatilayotgan agressiv xatti-harakatlarni namoyon bo’lish sabablarini aniqlash, destruktiv xulq-atvorni oldini olish yoki nazorat qilish lozim. Ushbu maqolada o’smir yoshidagi agressiyaning psixologik xususiyatlari, xulq - atvoridagi o’zgarishlar va o’smirlik davridagi tajovuzkorlik xususiyatining shakllanishi bo’yicha fikr va mulohazalar yoritib berilgan. Shuningdek, zo’ravonlikning psixologik xususiyatlari, uning o’smirlik davriga xos shakllanishiga ta’sir etuvchi sabablar, olimlarning ushbu muammo bo’yicha zamonaviy tadqiqotlari yoritilgan.