(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada fiskal siyosatining jihatlari, xususan, byudjet taqchilligi va davlat qarzi bilan bog’liq muammolar tahlil qilinadi. Byudjet taqchilligining sabablari, uning iqtisodiy barqarorlikka ta’siri va uni kamaytirish strategiyalari ko’rib chiqiladi. Shuningdek, davlat qarzining iqtisodiy rivojlanishdagi o’rni, qarzni boshqarishning samarali usullari hamda ortiqcha qarzlarning salbiy oqibatlari muhokama qilinqdi. Maqolada xalqaro tajribalar asosida O’zbekiston misolida fiskal siyosatni optimallashtirish bo’yicha tavsiyalar beriladi.