(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Ushbu maqolada talabalarda grafik qobiliyatni shakllantirish jarayoni, uning ahamiyati va rivojlantirish usullari yoritilgan. Grafik qobiliyat texnik va ijodiy tafakkurni rivojlantirib, talabalarga vizual axborotni tushunish, tahlil qilish va tasviriy ifodalash imkonini beradi. Maqolada an’anaviy va zamonaviy o‘qitish metodlari, jumladan, chizma geometriya, qo‘lda chizish, raqamli grafik dasturlar va amaliy loyihalar orqali grafik qobiliyatlarni shakllantirish muhimligi ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, grafik bilimlarni o‘zlashtirishda duch kelinadigan qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo‘llari haqida ham fikr yuritiladi. Maqola talabalar va pedagoglar uchun foydali bo‘lib, grafik savodxonlikni oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.