(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
O‘zbekiston Respublikasi Mudofaa vazirligi qo‘shinlar boshqaruvi tizimida raqamli ko‘rinishidagi signallardan foydalanishni keng targ‘ib qilish, qo‘shinlarni yagona markazlashgan tizim orqali boshqarish eng muhim ustuvor vazifalardan biri sanaladi. Bu borada olib borilayotgan say harakatlarning natijasida qo‘shinlarga bir vaqtning o‘zida yakka tartibda hamda guruhli ravishda jangovar boshqaruv signallarining o‘z vaqtida yetkazilishi, bu bilan bo‘linmalar oldilaridagi jangovar vazifalarni o‘z vaqtida kechikmasdan bajarilishiga erishilmoqda. Ushbu maqolada Telekommunikatsiya tizimlaridan foydalangan holda, axborotni masofaga uzatish uchun foydalaniladigan signallarning turlari yotib berilgan.