(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2025)
Mazkur maqolada ta’lim sohasida sun’iy intellektga asoslangan yechimlarning qo‘llanilishi, ularning imkoniyatlari va ta’lim jarayoniga kiritayotgan o‘zgarishlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt texnologiyalari ta’limni individuallashtirish, o‘quvchilarni qiziqtiruvchi interaktiv vositalarni yaratish, avtomatlashtirilgan baholash tizimlarini joriy etish va maxsus ehtiyojlarga ega o‘quvchilar uchun inklyuziv ta’lim muhitini yaratishda muhim rol o‘ynaydi. Shu bilan birga, maqolada ushbu texnologiyalarni tatbiq etishda duch kelinadigan texnologik, metodologik va xavfsizlik masalalari ko‘rib chiqiladi. Sun’iy intellektdan foydalanish ta’lim samaradorligini oshiradigan vosita sifatida ko‘rib chiqilgan