(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida alohida yordamga muhtoj bolalarda muloqat kompetensiyasini rivojlantirish muammolari ko‘rib chiqiladi. Muloqat kompetensiyasi bolalarning ijtimoiy integratsiyasi va akademik muvaffaqiyati uchun muhim bo‘lib, uning shakllanishida individual yondashuvlar va innovatsion metodlar muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda alohida yordamga muhtoj bolalar uchun multimodal yondashuvlar, differensial metodlar va hamkorlikda ta’limning ahamiyati tahlil qilinadi.