(untitled) (TECHNICAL SCIENCE RESEARCH IN UZBEKISTAN, 2024)
Ushbu maqolada davlat moliyasini shakllantirilishi va rivojlanishida katta ahamiyat kasb etadigan davlat byudjeti hamda davlat byudjeti daromadlarini shakllantiradigan manbalari batafsil ko`rsatib o`tilgan. Bundan tashqari, davlat byudjetining samarali tashlik etilishi, nafaqat, mamlakatning makroiqtisodiy tomonlama rivojlanishi, balki xo`jalik sub`ektlari iqtisodiyotiga ham ta`sir ko`rsatishi haqida atroflicha mulohaza qilingan.