PSIXOLOGIYANING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI, GESHTALT PSIXOLOGIYASINING MAZMUN-MOHIYATI VA PSIXOLOGIK SALOMATLIK MEZONLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada psixologiya fanining zamonaviy rivojlanish yo'nalishlari, geshtalt psixologiyasining nazariy asoslari hamda psixologik salomatlik mezonlari tibbiyot va psixologiya fanlarining birgalikdagi nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Neyrofan, sun'iy intellekt, ijobiy psixologiya kabi zamonaviy tendensiyalar, geshtalt tamoyillari va Jahon Sog'liqni Saqlash Tashkilotining psixologik salomatlik ta'riflari ko'rib chiqilgan. Insonni yaxlit tizim sifatida ko'rishning tibbiy va psixologik ahamiyati alohida ta'kidlangan.