PSIXOSOMATIK KASALLIKLARINING KLASSIGIKASIYASI.PSIXOSOMATIK KASALLIKLARINING RIVOJLANISH TARIXI. PSIXOSOMATIK KASALLIKLARI BILAN KASALLANGAN BEMORLARNING PSIXOLOGIK XIMOYA MEXANIZMLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada psixosomatik kasalliklarning klassifikatsiyasi, ularning tarixiy rivojlanish bosqichlari hamda bemorlarda kuzatiladigan psixologik himoya mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, psixik omillarning somatik kasalliklar rivojlanishidagi roli va ularni kompleks yondashuv asosida davolash zarurligi ko‘rib chiqilgan.