MATEMATIKA BIZGA NIMA UCHUN KERAK? RAQAMLAR ORTIDAGI HAQIQAT (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada matematikaning insoniyat rivoji va har bir shaxsning kundalik hayotidagi beqiyos o‘rni tadqiq etiladi. Muallif matematikani shunchaki quruq formulalar va murakkab hisob-kitoblar to‘plami emas, balki aqlni charxlovchi va muammolarni to‘g‘ri hal qilishga o‘rgatuvchi asosiy yo‘l deb biladi. Maqola davomida fanning insonning aql-idrokini o‘stirish hamda uzoqni o‘ylab to‘g‘ri yo‘l tanlashiga yordam berish va atrofimizdagi olamni chuqurroq anglashdagi ahamiyati hayotiy misollar bilan dalillanadi.