CU(II)–AMMIAK KOMPLEKSINING OPTIK ZICHLIGINI ANIQLASH VA TAHLILI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada Cu(II) ionining ammiak bilan hosil qilgan kompleks birikmasining optik zichligini aniqlash va tahlil qilish masalalari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida spektrofotometrik analiz usuli qo‘llanilib, kompleksning maksimal yutilish to‘lqin uzunligi aniqlangan hamda optik zichlikning konsentratsiyaga bog‘liqligi tekshirilgan. Buger–Lambert–Ber qonuni asosida eritmaning optik xossalari baholangan va olingan natijalarning aniqligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari Cu(II) ionini aniqlashda kompleks hosil qilish reaksiyalarining yuqori sezgir va samarali usul ekanligini ko‘rsatadi.