OLIY TA’LIM MUASSASALARI UCHUN AXBOROT XAVFSIZLIGI MONITORINGI DASTURIY TIZIMINI ISHLAB CHIQISH (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida axborot xavfsizligini ta’minlash va samarali nazorat qilishga qaratilgan monitoring dasturiy tizimini ishlab chiqish masalalari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida zamonaviy kiberxavfsizlik tahdidlari, jumladan ruxsatsiz kirish, zararli dasturiy ta’sirlar, ma’lumotlar sizib chiqishi va ichki xavf omillari tahlil qilindi