UGLEROD NEYTRALLIKNI TA’MINLASHDA KIMYONING ROLI VA INNOVATSION YONDASHUVLAR (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada uglerod neytrallikni ta’minlashda kimyo fanining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Atmosferadagi karbonat angidrid miqdorining ortishi va uning global iqlim o‘zgarishiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. CO₂ ni kamaytirish, qayta ishlash va undan foydali mahsulotlar olishga qaratilgan zamonaviy kimyoviy texnologiyalar, jumladan katalitik, elektrokimyoviy va fotokimyoviy usullar tahlil etiladi. Shuningdek, yashil kimyo prinsiplari, nanokatalizatorlar va qayta tiklanuvchi energiya manbalari asosidagi innovatsion yondashuvlar yoritiladi. Tadqiqot natijalari kimyo fanining uglerod chiqindilarini kamaytirishdagi muhim rolini ko‘rsatadi.