ADOLATLI IJTIMOIY SIYOSAT YURITISH, INSON KAPITALINI RIVOJLANTIRISH (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada adolatli ijtimoiy siyosat yuritish va inson kapitalini rivojlantirish o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Inson kapitali zamonaviy jamiyatda iqtisodiy o‘sish, ijtimoiy barqarorlik, innovatsion taraqqiyot va fuqarolarning hayot sifatini oshirishning asosiy omillaridan biri sifatida qaraladi. Shu bilan birga, inson kapitalining shakllanishi faqat ta’lim tizimi yoki mehnat bozoridagi kasbiy malaka bilan cheklanmaydi.