HUQUQIY IJODKORLIGI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada huquqiy ijodkorlik tushunchasi, uning mazmun-mohiyati hamda jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, huquqiy ijodkorlikning asosiy shakllari, subyektlari va tamoyillari yoritilib, qonun ijodkorligi jarayonining zamonaviy tendensiyalari ko‘rib chiqiladi. Muallif huquqiy ijodkorlikni takomillashtirishning dolzarb masalalariga e’tibor qaratadi hamda milliy qonunchilikni rivojlantirishda uning ahamiyatini asoslab beradi.