QAYTA TIKLANUVCHI ENERGIYA MANBALARI VA ULARNING IQTISODIY SAMARADORLIGI: QASHQADARYO VILOYATI MISOLIDA (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
maqolada qayta tiklanuvchi energiya manbalarining iqtisodiy samaradorligi O‘zbekistonning umumiy energetik transformatsiyasi va Qashqadaryo viloyatining hududiy xususiyatlari kesimida tahlil qilinadi. Tadqiqotda 2021–2025 yillarda kuzatilgan institutsional o‘zgarishlar, investitsion faollik, generatsiya quvvatlarining kengayishi, tarmoq barqarorligi, energiya saqlash yechimlari va raqamli boshqaruv instrumentlarining amaliy ahamiyati ochib beriladi. Muallif Qashqadaryo uchun quyosh energetikasi, sanoat dekarbonizatsiyasi, agrovoltaika, energiya samaradorligi va BESS yechimlarini birlashtirgan hududiy rivojlanish modelini taklif etadi.