ҲАВОДА ВА ХОНА ШАРОИТИДА ТОВУШНИНГ ТАРҚАЛИШ ТЕЗЛИГИНИ АНИҚЛАШ (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Мазкур мақолада ҳаво муҳитида товуш тўлқинларининг тарқалиш хусусиятлари, уларнинг тезлигига таъсир этувчи омиллар ҳамда хона шароитида товуш тарқалиш тезлигини аниқлаш усуллари илмий жиҳатдан таҳлил қилинди. Товушнинг физик табиати, газ муҳитида унинг тарқалиш механизмлари ва ҳарорат, намлик каби омилларнинг таъсири кўриб чиқилди.