BADIIY ASARDA DETALLARNING O’RNI VA MOHIYATI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada badiiy asarlarda detalning o‘rni va mohiyati yoritiladi. Badiiy detal asar mazmunini chuqurroq ochish, qahramon xarakterini ko‘rsatish hamda voqea-hodisalarni yanada aniq va ta’sirchan tasvirlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada detalning turlari, ularning badiiy matndagi vazifalari hamda o‘quvchiga estetik ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, badiiy detallarning asarning g‘oyaviy-badiiy mazmunini ochishda tutgan o‘rni haqida fikr yuritiladi