SURXANDARYO VILOYATIDAGI AVTOMOBIL TRANSPORTINING AHAMIYATI VA RIVOJLANISHI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada Surxandaryo viloyatidagi avtomobil transportining mintaqaviy rivojlanishdagi ahamiyati va uning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik ta’sirlari tahlil qilinadi. Maqola avtomobil transporti tarmog‘ining viloyat ichidagi va tashqi savdo aloqalarida qanday rol o‘ynayotganini ko‘rsatadi. Transport tizimi nafaqat iqtisodiy o‘sish, balki viloyatning boshqa hududlar bilan aloqalarini mustahkamlashga ham xizmat qiladi.