GELMENTLAR, TIBBIYOT AMALIYOTIDAGI AHAMIYATI VA DIAGNOSTIKASI. (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Gelmintozlar inson salomatligiga jiddiy ta'sir ko'rsatuvchi keng tarqalgan parazit kasalliklar guruhini tashkil etadi. Ushbu ilmiy maqolada gelmintlar (parazit chuvalchanglar)ning tibbiyot amaliyotidagi ahamiyati, ular qo'zg'atadigan gelmintozlarning epidemiologik va klinik xususiyatlari, shuningdek, zamonaviy diagnostika usullari atroflicha yoritilgan