O‘ZBEKISTONDA TURIZM SOHASINING IQTISODIY RIVOJLANISHDAGI ROLI: STATISTIK VA INSTITUTSIONAL TAHLIL (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
. Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida turizm sohasining iqtisodiyotdagi o‘rni statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida turizmning yalpi ichki mahsulotdagi ulushi, bandlikka ta’siri hamda xizmatlar eksportidagi roli baholanadi. Shuningdek, so‘nggi yillardagi institutsional islohotlarning turizm rivojiga ta’siri ilmiy manbalar asosida o‘rganiladi. Natijalar turizmning iqtisodiy o‘sishdagi muhim drayverlardan biri ekanligini ko‘rsatadi.